Erik Zettervall: Efter Katastrofen

Erik Zettervall
Efter Katastrofen

Erik Zettervall: Efter Katastrofen

GAFFA

CD / Exemplar
Utgivning D. 2012.11.20
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Erik Zettervall är norrlänningen som sökte sig bort från uppväxtens visor och jazz och hittade rockmusiken. Som spelade in ett rockalbum som aldrig kom att släppas, och gick vidare med att skriva låtar på svenska som mer kom att återkomma till ursprunget, som mer kom att omfamna den svenska poptraditionen, som låter mer vispop än rock, om än i lite modernare tappning. De låtar som nu utgör hans debut.

Och här finns några små guldkorn. Några som spretar och kränger lite väl mycket, som Säg Att Det Blir Du Och Jag, men som värmer i höstmörkret. Den klassiska pianoballaden Den Oändliga Historien, med det översnygga blåsbreaket, med de små, subtilt smäckra jazzhintarna. Den briljanta 60-talsorkesterpophyllningen Tänk Om Jag Hade Allt. Klockren.

Det är emellanåt en berg-och-dalbana mellan den vardagliga svenska poppen och skimrande sektioner av skönhet. Textena kan vara lite väl rustika och fyrkantiga, men bidrar också till ett ganska uppriktigt och ärligt uttryck. Och det räcker väldigt långt, bara det.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA