x
Elin Ruth: Queen Of Queens & The Last Man Standing

Elin Ruth
Queen Of Queens & The Last Man Standing

Elin Ruth: Queen Of Queens & The Last Man Standing

GAFFA

Album / Divers Avenue Music
Utgivning D. 2012.11.14
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Elin Ruth Sigvardsson, numera bara Elin Ruth, verkar ha genomgått en ordentligt omtumlande nytändning. Hon säger det själv. En USA-vistelse för att skriva nya låtar som alla blev komplicerade, kasserade och borttappade kom också att medföra giftermål och uppenbarligen en helt ny trygghet i låtskrivandet. För det hörs.

Tidigare har hennes låtar känts kompetenta men alldeles för ointressanta; det har sällan funnits den där twisten, det där extra som sticker ut. Men nu låter allt betydligt mer självsäkert och träffsäkert. Grunden fast i singer-songwritertraditionen, men ibland kryddat med jazz- och blueskänsla, countryflörtar och till och med en liten doo-wop. Överhuvudtaget ofta överraskande naket, avskalat, och snyggt.

Det finns stunder där den där känslan av anonymitet, distans, fortfarande dyker upp, och en del låtar passerar fortfarande obemärkt förbi. Men allt som allt är det en väldigt trygg och vacker återkomst av Elin Ruth, där det man anat funnits hela tiden är på väg att blomma ut på allvar. Äntligen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA