x
Crystal Castles: III

Crystal Castles
III

Crystal Castles: III

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2012.11.12
Recenserad av
Camila Astorga Díaz

Tänk dig din vildaste musikfantasi. Elorglar trampar tempot och musiken rasar framåt men ändrar sig ständigt. När du försöker få ett mentalt grepp om musiken ändrar den istället skepnad. Ibland halkar tempot till men du vet att det är med flit. Du dras med i virveln av utdragna viskningar och precisa skrik. Oavsett om du vill eller inte så tvingas du se allting i ett nytt ljus.

Skriksången kombinerat med de snyggaste elektroniska effekterna på den här sidan 2000-talet förhäxar och förstummar. Som ett subliminalt budskap kryper Crystal Castles suggestiva tonrymder in under skinnet på dig. Det är ingen idé att värja sig. De får det att verka så enkelt, Ethan Kath och Alice Glass. Det är på många sätt så rotlöst och inspirerande att man knappt vet vart man ska ta vägen. Det är därför man också blir så paff när Violent Youth med sina banala upp-pitchade stämmor trampar vatten och stör helhetsintrycket.

Men Crystal Castles lyckas sätta melodier på de stämningar som aldrig förr blivit tonsatta. Det kan ingen ta ifrån dem. De målar med helt egna färger och kastar sig handlöst mellan högt och lågt som de oemotsagda tempokonstnärerna de är.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA