x
Prince Rama: Top Ten Hits Of The End Of The World

Prince Rama
Top Ten Hits Of The End Of The World

Prince Rama: Top Ten Hits Of The End Of The World

GAFFA

Album / Paw Tracks
Utgivning D. 2012.11.06
Recenserad av
Björn Schagerström

Avey Tare från Animal Collective upptäckte Brooklyn-duon under ett uppträdande 2010. Kort därefter släppte Prince Rama skivan Shadow Temple på djurkollektivets Paw Tracks-etikett. Efter det har det blivit ett album om året.

Den här gången har bandet klurat ut ett minst sagt annorlunda koncept, de har åkallat tio band som gått under i den framtida apokalypsen och låter deras spöken spela varsin låt genom dem, med både flummigt och dansant resultat. Prince Rama-medlemmarna kallar passande sin musik för Now Age och växte upp tillsammans i en Hare Krishna-miljö. Det är något som verkar ha satt spår i musiken i och med den återkommande mässande sångstilen.

Det futuristiska efter katastrofen-temat har dock, välbehövligt, skickat iväg duon i helt nya riktningar, även om man känner igen harmonispråket från tidigare skivor. Men det är en skakig musikseans, hitsen som gäller innan undergången kommer tydligen vara av ojämn kvalitet. Tror du på Mayakalendern eller andra apokalypsprofetior, här har du ditt soundtrack.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA