x
Wonder Coast : Keep Sleeping On The Beach

Wonder Coast
Keep Sleeping On The Beach

Wonder Coast : Keep Sleeping On The Beach

GAFFA

Album / Stargazer Records
Utgivning D. 2012.11.09
Recenserad av
Tatiana Castillo Madrid

Vad skulle svenska band göra utan tyskarna? Tyska skivbolaget Stargazer Records har redan över hälften av sitt stall full med svenskar men gjorde ändå plats för ett gäng till. Wonder Coast har turnerat flitigt i Tyskland och Österrike men vi här hemma kanske bäst känner igen dem som The Shy Lads som hann släppa tre ep:s innan det var dags för en förändring. Libertines-referenserna från då har tonats ner och fram kommer gitarrerna som har fått stifta bekantskap med ett par nya pedaler. Namnbytet kan definitivt ses som befogat.

Musikbilden idag strävar mer åt The Gaslight Anthem-hållet, om än på ett oslipat och mer garagerockigt vis. Låtarna New Hope och Jam visar på att denna mix funkar bra på samma skiva. Det ligger dock fortfarande något brittiskt över Wonder Coast. I låten Runaways får man sköna The Clash-vibbar, en stil som passar sångarens röst bäst. Albumtiteln Keep Sleeping On The Beach känns helt rätt i The Water Tower med dess varma surfinslag på gitarrerna. 

De spridda stilreferenserna till trots håller Wonder Coasts debut ihop utan att det upplevs krystat. Skivan griper inte tag i en, men det kanske inte är helt nödvändigt om man vill ligga och slappa på stranden.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA