x
Paal Flaata: Wait By The Fire – The Songs Of Chip Taylor

Paal Flaata
Wait By The Fire – The Songs Of Chip Taylor

Paal Flaata: Wait By The Fire – The Songs Of Chip Taylor

GAFFA

Album / Rootsy.nu
Utgivning D. 2012.11.16
Recenserad av
Robert Lagerström

Först lät det inte särskilt spännande. Att en sångare spelar in ett album med tolkningar av Chip Taylors låtar. Men Paal Flaata har ansträngt sig. Den före detta fronfiguren i Midnight Choir har letat febrilt och fått fram en del svåråtkomligt material från amerikanens stora sångkatalog. Till och med Chip Taylor själv lär ha varit överraskad.

Den senare är för övrigt en osannolik figur - en bror till skådespelaren Jon Voight som gått från att vara golfproffs till framgångsrik låtskrivare och professionell spelare. Och som sent i livet valt musiken igen.

När nu Paal Flaata tillsammans med pianisten och producenten Gøran Grini ger sig på materialet är det med ett känsligt och diskret handlag. Soundet är luftigt, sparsmakat och rymligt och Flaatas stämma mörk och följsam. Känslan är fullkomlig och här finns många fina ögonblick. En och annan tår har förmodligen fällts till This Darkest Day, balladen som Taylor skrev i Norge för offren på Utøya. Men nog borde den uttjatade hitlåten Angel Of The Morning ha undvikits. Även om den låter bra den också.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA