x
Josefina Sanner: These Beads Of Blue

Josefina Sanner
These Beads Of Blue

Josefina Sanner: These Beads Of Blue

GAFFA

Album / FinaVille Music
Utgivning D. 2012.11.21
Recenserad av
Björn Schagerström

Josefina Sanner har vid sidan av sitt eget musikskapande varit med och skrivit låtar till andra artister. Och även om hon själv sagt att varje låt fått leva sitt eget liv den här gången kan man riktigt känna det rent skickliga hantverksmässiga i botten på detta tredje albums hela sånglista.

Musiken flyter klart, obehindrat och lättlyssnat i en jämn ström. Vissa låtar sticker ut lite mer, exempelvis singeln Clock Stands Still som tar sats i ett Amy Winehouse-souligt sound. Annars är en mer träffande referens till Josefina Sanners uttryck en annan flitig låtskrivarkollega, Lisa Miskovsky, som flera gånger dyker upp i huvudet under lyssningen.

I en sex år gammal intervju med Stimtidningen beskriver hon att låtarna ofta har en mörk grundton men att ljuset måste tillåtas sippra in i musiken. Det känns fortfarande aktuellt på det nya albumet. Josefina Sanner fortsätter här trä blå och fint arrangerade musikaliska pärlor om längtan och kärlek på sin tråd. Tyvärr gnistrar det inte lika mycket om vissa spår, medan andra har potential för både P3- och P4-snurr.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA