x
Father John Misty: Pustervik, Göteborg

Father John Misty, Pustervik, Göteborg

Father John Misty: Pustervik, Göteborg

Recenserad av Daniel Andersson | GAFFA

J. Tillman aka Father John Misty har på senare tid omfamnat rollen som dekadent 70-talsplayboy. Tänk Dennis Wilson anno Pacific Ocean Blue. Utseendemässigt har frisyren blivit kortare, men Tillmans kavaj och hans ständiga höftryckningar ger allt annan än ett städat intryck. Musiken pendlar mellan stillsamma sakrala pophymner och stompig Malibu-country. Och det blir uppenbart från början att J. Tillman funnit ett vinnande uttryck – som åskådare är det underbart att se en singer-songwriter som bjuder på sig själv. Den stora Pustervikspubliken verkar vara av samma åsikt.

Father John Mistys debutskiva Fear Fun kommer verkligen till sin rätt live, och det är från detta album som konserten kretsar. Bortsett från ett par extranummer. Tillman vinner publiken med svart humor och ett personligt musikaliskt uttryck som går utanför Fleet Foxes-ramar. Det är inte svårt att förstå varför han tröttnade på att vara Robin Pecknolds trummis. Tillman övertygar dessutom som röststark pop-crooner; låtar som Nancy From Now On och Only Son Of The Ladies Man ges en extra dimension genom övertygande sånginsats. Falsettmelodin i förstnämnda spår är ren magi.

Det enda problemet med Father John Mistys första Göteborgsspelning är avsaknaden av en riktig formtopp, men å andra sidan kan det vara skönt att inte vänta på en specifik låt. En "hit" kan kväva en spelning.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA