x
Twin Shadow: Twin Shadow, Strand Stockholm

Twin Shadow, Twin Shadow, Strand Stockholm

Twin Shadow: Twin Shadow, Strand Stockholm

Recenserad av Kajsa Dragstedt | GAFFA

Twin Shadow kliver upp på scenen framför ett mer eller mindre fullpackat Strand och säger "Stockholm. How´s it going?" med sin självklara lågmälda New York-coolhet. Han är kaxig i intervjuer, har ett stort ego, men det märks inte när han visar sig från sin allra bästa sida på scen. I alla fall inte ikväll. När George Lewis Jr säger åt publiken att ta av sig tröjorna så är det helt i sin ordning. Han äger sin publik på ett avslappnat, men dominerande sätt.

Spelningen börjar långsamt, men tar snabbt fart när energiska Five Seconds brakar loss. Två saker bör här nämnas om Twin Shadow. För det första är han en bra gitarrist, med en förkärlek för stora 80-talsposer. För det andra är han en mycket bättre sångare live än vad han får kredd för. Han missar inga toner, och sången är på sina ställen det som bär upp spelningens tråkiga ljussättning och tidvis halvkassa ljud.

Efter drygt en timme, när Twin Shadow fått oss att kasta våra skjortor, dansa och klappa händerna tillsammans skalar han ner en av sina ballader, Run My Heart, till en enmansshow med bara sig själv och sin elgitarr, och coolheten slår i taket samtidigt som en ovanligt känslosam Twin Shadow delar med sig av en riktigt fin stund.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA