x
Rihanna: Unapologetic

Rihanna
Unapologetic

Rihanna: Unapologetic

GAFFA

Album / Universal/Def Jam
Utgivning D. 2012.11.19
Recenserad av
Harald Broström

Samma dag som Rihanna släpper sitt sjunde studioalbum på lika många år kommer hennes ex-pojkvän till Globen. Chris Brown, som ännu inte har avtjänat sitt straff för att ha misshandlat Rihanna, borde aldrig ha bokats till Stockholm. Men nu är han här – och finns dessutom med på ett hörn av Unapologetic.

Och hade det inte varit för Browns totalt världsfrånvända framträdande i Nobody's Business ("I'mma give you all my affection/ Every touch becomes infectious") hade den M.J.-samplade låten varit ett gott dagsverke. För Rihanna lyfter, liksom hon gör på majoriteten av de 14 spåren, hela projektet med sin äventyrslusta.

För trots en produktivitet av Richard Bransons kaliber har inte sångerskan från Barbados låtit slipa bort sina trubbiga kanter. I Diamonds och Numb utmanar hon sin röst på ett sätt jag inte har hört tidigare. Resultatet är mer än lovande.

Det gör att Unapologetic andas kvalitet – alla trötta klubbdängor (David Guetta-projektet Right Now kommer aldrig att bli en ny We Found Love) och dubstep-flörtar till trots.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA