x
Diverse Artister: Isn't This World Enough - A Nettwerk Christmas

Diverse Artister
Isn't This World Enough - A Nettwerk Christmas

Diverse Artister: Isn't This World Enough - A Nettwerk Christmas

GAFFA

Album / Nettwerk
Utgivning D. 2012.11.27
Recenserad av
Jack Hildén

När jag plågar mig igenom Isn't This World Enough … (Plötsligt framstår Peter Lemarcs senaste titel som genial) landar jag i samma känslostadium som när jag ser Americas Funniest Home Videos. Det är så genomamerikanskt och beyond kommersialiserat att det upphör att vara teveprogram, eller i det här fallet, musik.

Artisterna som ställt upp på vansinnet heter inte direkt Rihanna, och en möjlig ursäkt är väl just att göra det för lite dollars. Men om detta marknadsförs som en sorts alternativ julskiva som ska stå i kontrast till Carola & co, då kommer jag äta fryspizza till julbordet i ren protest. Faktum är att jag väljer Carola alla gånger, som åtminstone inte smusslar med sitt motiv (kristna covers till glöggmys) framför singer–songwritergröt där de kristna budskapen ändå står som spön i backen.

Det bjuds både på covers och nyare alster som OMG It's Christmas. Den röda tråden tycks vara bedövande dumhet och noll reflektion över materialet. Bright Eyes förnyade den vackra Stilla Natt genom att låta den drypa av ångest. Joshua Hyslop framför den som om han jobbade på bingohall. Betyg är inget att haka upp sig på, men ettan är välvillig gest i jultider.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA