x
Mikael Wiehe: En Gammal Man

Mikael Wiehe
En Gammal Man

Mikael Wiehe: En Gammal Man

GAFFA

Album / EMI
Utgivning D. 2012.11.28
Recenserad av
Jack Hildén

Jag har upprepade gånger lyckats förtränga att Mikael Wiehes arrangemang som soloartist är ganska irriterande och baktunga. Vad är det jag hoppas på egentligen? Ärligt talat: jag hoppas hitta spår av Hoola Bandoola. Åtminstone en nostalgisk suck av det där dansanta, enkla, gungande. Hoola Bandoola var nostalgiska redan under storhetstiden, det gick i linje med deras tydliga ideologi. Därför föreställer jag mig att det fortfarande är ett format som skulle passa Wiehe.

Samtidigt är det förståeligt att han vill gå vidare. Och han gör det just i orytmiska arrangemang, omelodiösa melodier. Textmässigt bjuder inte En Gammal Man på något nytt. Titeln indikerar antingen uppgivenhet eller ironi och i så fall är det senare mest troligt. Wiehe slutar inte uppröras över samhällsutvecklingen. Minskade skatter / För dom som har mest / Hur tänker du då? Demonstrationståget skanderar som högst i Huset (P´Potemkin) där Timbuktu bidrar med ett brandtal som faller ganska platt.

Dominerar gör dock kärleksballader vars titlar och lenhet flyter in i varandra. De går knappt att skilja åt. En artist som betytt otroligt mycket för mig och andra har gjort en skiva vi avsiktligt ska förtränga.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA