x
No Sign Of Life: Embrace Your Demons

No Sign Of Life
Embrace Your Demons

No Sign Of Life: Embrace Your Demons

GAFFA

Album / Mighty
Utgivning D. 2012.12.03
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Artistnamnet är onekligen rått, albumtitlen kan upplevas som ganska hård och både musik och sång känns förhållandevis aggressiv. Det är emellertid inte otänkbart att den finska kvintetten som skrivit och spelat in denna rockskiva även hörsammat akter som Red Hot Chili Peppers och Korn och tagit deras förmåga att kombinera ett tungt driv med ett tillbakalutat gung i beaktning.

Vokalisten Antti Ström visar dessutom upp en bred repertoar när han smidigt växlar mellan growl och ren sång. En annan frontfigur, Matthew Sanders från Avenged Sevenfold, står sannolikt modell för uttrycket.

Det finska arvet märks omedelbart i de typiskt vemodiga melodier som bokstavligen flödar genom låtarna. No Sign Of Life håller också ett behagligt tempo som aldrig stressar lyssnaren. Och produktionen är tung, följsam, varm, behaglig − också typiskt för finska släpp i den här genren.

Trots många infall och ofta dramatiska refränger kvarstår ett problem för trion, nämligen är att den låter anonym. Det känns som att man kan dra rätt tydliga paralleller till andra band i flera av spåren. Albumet presenterar ändå ett band som kan komma att bli betydligt mer intressant framöver. Hantverket finns ju här redan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA