x
Crashdïet: The Savage Playground

Crashdïet
The Savage Playground

Crashdïet: The Savage Playground

GAFFA

Album / Gain
Utgivning D. 2013.01.23
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Ett par album in i karriären är det vanligt att band väljer att försöka överföra soundet och energin från sina liveframträdanden till skivinspelningen. För Sveriges främsta glamrockare har stunden kommit på The Savage Playground, det fjärde albumet i diskografin. Utan att ha sett eller hört Crashdïet i konsertsammanhang förefaller uppdraget väl genomfört. Skivan rymmer en ljudbild som låter mer ruffig än polerad och ett par låtar trivs riktigt bra i denna inramning. För att en tuff yta ska kännas tuff krävs dock ett tufft innehåll. Här rimmar det inte lika väl på alla plan.

Change The World är en mäktig öppningslåt och även i första singeln Cocaine Cowboys och i Damaged Kid vräker gruppen på med stora gester. Den som uppskattar Iron Maidens Brave New World bör kunna känna sig som hemma på denna rockiga sida.

På andra sidan, i Circus och i Drinkin' Without You, som båda drivs på av dansanta refränger, och i drömska stycken som Anarchy och Excited får lyssnaren något slags pop, lika anpassad till radion som till nästa schlager. Här kunde bandet ha funderat på om ljudbilden verkligen är den rätta. Oavsett vilket balanserar Crashdïet stolt mellan båda sidor. Återstår att se om publiken är lika modig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA