x
Miguel Campbell: Back In Flight School

Miguel Campbell
Back In Flight School

Miguel Campbell: Back In Flight School

GAFFA

Album / Hot Creations
Utgivning D. 2012.11.27
Recenserad av
Daniel Horn

Producenttalangen och Leeds-bördige Miguel Campbell är ett barn av vår tid. Inspirerad av allt med minsta sväng presenterar han ett hopkok av nostalgisk 80-talsdisco, fläckfri funk, Kraftwerk-monotoni, robotdistade röster och avgrundsdjup house. Resultatet är intressant, musik med potential, men stannar vid en jaha-upplevelse mer än en aha!-upplevelse. Detta trots att Back In Flight School − snyggt och enhetligt − bär på ett tydligt tema, som redan avslöjas i dess albumtitel.

Själv säger Miguel att skivans flygtema var "inspired by the old 'in Flight' ethos of funk", plus att han på senare tid har spenderat en stor del av sin tid i ett flygplanssäte. Och om det varit turer fyllda med luftgropar kan jag associera temat med musiken. Inte annars.

Men med en berg- och dalbana till skiva följer också givna höjdpunkter. Man hör dem i solskenshousiga Boy och i inledande Flight School, vars basgång är så påträngande som den bör vara i dessa electrofunktider. Även The Avenger bör försättas i ljus. Resten av Back In Flight School känns dock som ännu en sejour som man överlevde och glömde lika snabbt som man kom ner på jorden.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA