x
The Bryan Ferry Orchestra: The Jazz Age

The Bryan Ferry Orchestra
The Jazz Age

The Bryan Ferry Orchestra: The Jazz Age

GAFFA

Album / BMG Chrysalis Scandinavia
Utgivning D. 2012.12.12
Recenserad av
Daniel Andersson

Bryan Ferry är en av pophistoriens mest omtalade dandys. Elegant, mystisk och svag för skräddarsydda kläder. Roxy Music − ett band Ferry startade 1971− var en mer sofistikerad variant av 70-talets glamrock, där obskyra scenkläder kombinerades med brittisk överklassdesign. På 80-talet ersattes glamrocken med new romance, vilket resulterade i ytterligare modefrossande.

40 år efter starten på musikkarriären väljer Ferry att omarrangera sina låtar i en jazzig 20-talskostym. Och singlar som Love Is The Drug och Avalon ges än mer stil och sofistikerad dekadens. Känslan av cocktailparty är ständigt närvarande. The Bogus Man behåller sitt långsamma tempo, men istället för att skapa en krypande oroskänsla, infinner sig en vilja att mingla och dricka gratis svindyr champagne.

The Bryan Ferry Orchestras konceptalbum The Jazz Age är en underhållningsskiva, och de flesta spår överstiger inte tre minuter. Livslängden går att diskutera, men finns ett intresse för 20-talets storbandsjazz är denna skiva ett tidsfördriv likvärdigt valfri julskiva. Musiken är dessutom klanderfritt genomförd.   


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA