x
Nimo: Till Slut

Nimo
Till Slut

Nimo: Till Slut

GAFFA

Album / Svenska Inspelningar
Utgivning D. 2012.12.19
Recenserad av
Camila Astorga Díaz

Den musik som berör mest är också den som är svårast att sätta ord på. Nimo rusar förbi och snabbciterar kvällen, som ett soundtrack till en fest som hamnat i minnesluckornas dimmor. Feber varvas med pistolskott och hyllningar till hans egen mamma. Nimo korkar inte bara upp en flaska sprit för att bli full utan också för att "lätta från all dramatik". Det är oslagbart vackert.

Det är inga storslagna produktioner, men i all sin enkelhet så drabbar de en ändå. En stråkslinga matchar falsettsången snyggt i Lagt Kort Ligger, det går rysningar längs med ryggraden när Newkids röst river tag i en i Jag Har Dig. Men Nimo har också humor, han rappar om att om "livet var en dusch så tar han en kall för sin bror". Den textraden konkretiserar Till Slut. De kärleksfullaste raderna varvas med de rimfrostigaste cymbalerna i beatet.

Men det är också variationen jag faller för. Ingen låt är den andra lik, även om stommen är den samma. Hur Kan Du är en mörk odyssé med hjärtslagen som det självklara beatet. Nimo rappar "Mitt hjärta var en gren som nån gäri sågade av" och man förstår hjärtesorgen, det slår an. Dess raka motsats är Gomorrish där Nimo går en verbal boxningsmatch med rimmen.

Nimo gästas av sin vapendragare Näääk och den svenska hiphopeliten: Newkid, Ison & Fille, Abidaz, med flera. Min enda invändning är att Till Slut tar slut för fort.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA