x
Biffy Clyro: Opposites

Biffy Clyro
Opposites

Biffy Clyro: Opposites

GAFFA

Album / Warner Bros
Utgivning D. 2013.01.10
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

För Biffy Clyro är influenser som sträcker sig från rosaskimrande tuggumipop via Rushs progrock, Refuseds hardcore till Panteras thrash metal inget ovanligt. Tvärtom, det är ett normaltillstånd hos skottarna. Det är även den fundamentala premissen som lyssnaren bör ha i åtanke när denne sätter igång Opposites för första gången. 

De tre år som gått sedan det riktiga kommersiella genombrottet Only Revolutions markerar det längsta uppehåll trion haft. 45 låtar spelades in och drygt hälften hamnade på detta dubbelalbum där uttrycket 'mer av allt'  vore en underdrift. Säckpiporna i Stingin' Belle visar de skotska rötterna medan mariachi-kulturen skiner igenom i Spanish Radio. Detta är bara ett axplock av alla influenser på det sjätte studioalstret. 

Opposites är gränslöst överskridande och ett långfinger till all genreindelning. Styrkan hos skottarna har tidigare legat i ett enkelt punkigt driv eller när de väljer att tona ner musiken. Här gör de tvärtom och blåser på i fullt ställ och skapar sitt mest grandiosa album.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA