x
Kesha: Warrior

Kesha
Warrior

Kesha: Warrior

GAFFA

Album / RCA
Utgivning D. 2012.11.30
Recenserad av
Jonathan Bengtsson

Kesha, ännu en av alla dessa unga damer som sjunger om banaliteter över housepop så överproducerad att det mänskliga sinnet nästan inte kan uppta det, är tillbaka! Och jag vet inte riktigt vilka som hurrar. Människor som har missuppfattat begreppet musik? Människor som lyssnar ironiskt?

Nej, helt elaka ska vi ju inte vara. För trots att denna Kalifornien-dotter skriver låtar som handlar om att hon ligger med spöken, existerar det ändå partier på nya skivan Warrior som inte bör ses som rent hälsovådliga. Ni ser, det kommersiella tilltal som genomsyrar albumet både hjälper och stjälper betyget. Å ena sidan är ju detta tilltal ändå på en viss nivå allomfattande. Det blir trallvänligt, det blir lättsjunget. 

Å andra sidan kan man hävda att Warrior främst består av redan slitna musikaliska vägar som beträds, med alldeles för ytlig blick, och alldeles för lite finess. Man kan säga att Kesha Rose Seberts röst och berättelser lämnar ett lika bestående intryck som en vägbeskrivning till en gammal man med Alzheimerz.

Och man har inte fel då heller. Nästan mer rätt, skulle jag själv säga.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA