x
Troubled Horse: Step Inside

Troubled Horse
Step Inside

Troubled Horse: Step Inside

GAFFA

Album / Rise Above
Utgivning D. 2012.11.05
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Nackdelen med alla former av trender är att det i i kölvattnet av innovatörer alltid kommer ett gäng följare lika originella som en påse nötter. Som svampar ploppar det nu upp mer eller mindre kreativa band som väljer att haka på hajpen med 70-talsrock. 

Lyckligtvis gäller det inte Troubled Horse. Sett till musikstad har Örebro levererat och fortsätter leverera grymma band som rör sig i fållan mellan 60- och 70-talet (Horisont, Witchcraft med flera). Dessa skäggiga örebroare som knappast är några färskingar hamnar någonstans i skymningslandet mellan ovårdad garagerock och den tidigare hårda rocken, dock med en klart mer polerad och modernare ljudbild.

Step Inside är lika småmysig som att sitta inomhus med en stor kopp Oboy medan snöstormen bedarrar utanför. En viss rastlöshet infinner sig dock efter ett tag (främst i de countrydoftande spåren) och jag kommer på mig själv med att söka mig mot mer ösiga låtar. Stänkarna Tainted Water och One Step Closer To My Grave får mig att lufttrumma och här är debuten som bäst. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA