x
Mainekk: Care For The Bulpier Ones

Mainekk
Care For The Bulpier Ones

Mainekk: Care For The Bulpier Ones

GAFFA

Album / I Love You Records
Utgivning D. 2012.12.12
Recenserad av
Camila Astorga Díaz

Om man bryter ned musik i dess beståndsdelar så är det lätt att hitta något att tycka om. Man behöver inte leta särskilt länge för att hitta småbitar i Mainekks andra album som känns speciella eller vackra. Det svåra är att sätta ihop det sedan och ha en enig åsikt över vad man egentligen lyssnat på. Jag vill gärna tro att artister har en ambition att göra musik som ska kunna lyssnas på i följd.

Jag vet inte vad jag ska kalla det här ljudlandskapet men det känns som ett vadderat rum där exakt allt krockar och kontrasterar mot det som tidigare spelats. Det är inte det värsta, utan jag saknar också originalitet. När det inte andas Feist så låter det som Ed Harcourt.

Men ljuspunkterna är, som tur är, många. Linnea Henrikssons eftertänksamma och smärtsamt vackra stämma i Ljyd. Elgitarrerna som vispar någonstans i bagrunden. Men varje gång ett nytt spår påbörjas så frontalkrockar det med det förra. Särskilt när vilda västern-vibbarna i Timmy krockar med den nyjazziga känslan i Astrocat. Det känns som om Mainekk försökt göra nio olika skivor i en.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA