x
Ancient VVisdom: Deathlike

Ancient VVisdom
Deathlike

Ancient VVisdom: Deathlike

GAFFA

Album / Prosthetic Records
Utgivning D. 2013.02.08
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Ancient VVisdom är den douchiga killen som sitter med vid lägerelden med en akustisk gura och spelar neo-folkliga hymner som hyllar Satan med en dödlig seriositet. Det finns ingen skämtsamt i blicken. Ingenting. Ancient VVisdom lyckas med konststycket att få akustiska gitarrer att låta ondskefulla.

Efter en hyllad EP i A Godlike Inferno vässade bandet sin svarta magi och släpper nu sin fullängdsdebut. Icke att förväxlas med andra stora ockulta akter håller sig den Austinhuserande trion på sin egen kant och relativt långt borta från den rådande trenden med satanistisk gladrock med allsångsrefränger. Musiken på Deathlike är organisk och minimalistisk; trion lyckas att skapa en mörk stämning med få instrument och avskalade samplingar. Sporadiskt läggs ett gitarriff eller en elektronisk slinga på för att skapa en ännu mer ondskefull effekt eller musikalisk variation.

Deathlike är lika mycket den ockulta rockens motsvarighet till Simon & Garfunkel som om American Pie-gänget hade skapat en humorbefriad film om tre sexuellt frustrerade svartrockare.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA