x
Mange Hellberg: Varför Börja Med Sig Själv När Man Kan Rädda Världen?

Mange Hellberg
Varför Börja Med Sig Själv När Man Kan Rädda Världen?

Mange Hellberg: Varför Börja Med Sig Själv När Man Kan Rädda Världen?

GAFFA

Album / Phonophile
Utgivning D. 2012.11.21
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Mange Hellbergs debutskiva i popgenren. Sundsvallsbördige Mange Hellberg har tidigare också givit ut en skiva under namnet Mange Myt, men då med hiphop som gebit, genre, och fokus. Och även om det inte var oävet så känns hans röst kanske ändå lite mer hemma och mer bekväm här.

Låtarna här är ofta rätt återhållna, men alla har en historia att berätta; om ensamhet, om utanförskap, om hopp och misstro. Det är oftast i texterna som man hittar Mange Hellberg på allvar, även om det finns tillfällen när musiken också glimtar till. Tyvärr är det inte speciellt ofta båda delarna blixtrar till samtidigt; egentligen är det oftast partier i låtar, arrangemang eller texter som man hajar till inför. Som helhet känns det mest som en samling partier, vissa intressanta, utan direkt ram.

Mange Hellberg är en visserligen intressant bekantskap, men det känns aldrig som att det blir mer än fyrkantigt och stelt. Låtarna försöker svänga utan att lyckas fullt ut. Texterna är på väg mot något gripande, något berörande, men som lyssnare lämnas man ofta stående eller ensam efter en stund.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA