x
Camera: Rencontres Trans Musicales, Rennes Frankrike

Camera, Rencontres Trans Musicales, Rennes Frankrike

Camera: Rencontres Trans Musicales, Rennes Frankrike

Recenserad av Mathias Skeppstedt | GAFFA

Camera är tre killar från Berlin som spelar riktig bultande kraut i rakt nedstigande led från Neu! och La Düsseldorf och i Rennes spelar de en av sina få riktiga konserter. Hemma i Berlin framför de mest sin musik i tunnelbanan eller på improviserade happenings runtom i staden. I Rennes får de spela på en stor scen med grymt bra ljud och en snygg ljusshow, vilket behövs då de tre står på rad med huvudena nerböjda och sakta gungar i takt med sin monotona hjärtslagsrock.

Öppningen är fantastisk, tio minuter monoton rock med ståupp-trummis, riffande gitarr och en synth som sakta, sakta bubblar fram små ljud som ändrar ljudbilden minimalt. Andra låten är tyvärr ett lugnt ljudexperiment och bandet tappar både tempo och koncentration alltför snabbt, men med tredje låten är de igång igen. Det är en uppdaterad modern version av Neu! fast med en mycket tyngre rytmsektion, Cameras trummis är oerhört viktig för deras sound och han gör en enorm skillnad. Det är fascinerande hur mycket ett band kan klämma ur två ackord och ett par strobes.

De verkar väldigt obekväma på den stora scenen och efter spelningen när jag försöker prata med dem upptäcker jag att de är så fulla att det är svårt att få kontakt med dem. Gitarristen förklarar för mig att de var så otroligt nervösa att de drack alltför mycket innan spelningen.

Men Camera har ingenting att vara nervösa över, de är ett grymt bra liveband som, om de fortsätter på samma väg, bara kan bli bättre.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA