x
St Lô: Rencontres Trans Musicales, Rennes Frankrike

St Lô, Rencontres Trans Musicales, Rennes Frankrike

St Lô: Rencontres Trans Musicales, Rennes Frankrike

Recenserad av Mathias Skeppstedt | GAFFA

Jag är på väg till en helt annan scen när jag går förbi ett rum som är helt fullt med folk och jag tänker att jag går in och kollar vad de väntar på. Vad de väntade på var naturkraften Hanifah Walidah och hennes två franska musiker som under namnet St Lô framför en av de bästa spelningar jag sett på länge utan att känna igen en enda låt. Det är europeisk futuristisk blues, arg elektro och ren hiphop, alltihop inlindat i en passion och en inlevelse som är svår att återskapa.

Hanifah på sång äger scenen och publiken och dansar, hoppar, rappar och sjunger i sin rutiga skjorta och fluga så väggarna vibrerar. Det är Massive Attack på metamfetamin med två barfota fransmän i svarta polotröjor bakom varsin maskinpark och det är så jävla bra. Bandet bygger upp elektroniska väggar som blippar, knastrar och pumpar medan Hanifah fyller all plats som finns kvar med sin otroliga röst och utstrålning. Luften pumpas sakta ur lokalen och det är smått klaustrofobiskt i hettan som bandet skapar på scenen.

Men jag står där och stirrar tomt och lämnar inte lokalen förrän lamporna tänds och hypnosen bryts. Ibland måste ens musikaliska värld skakas om lite, och min gjorde precis det.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA