x
Hatebreed: The Divinity Of Purpose

Hatebreed
The Divinity Of Purpose

Hatebreed: The Divinity Of Purpose

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Utgivning D. 2013.01.25
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Syftets gudomlighet; vad är varje individs uppgift i världen? För den lille men energiske frontmannen Jamey Jasta har det varit att skrika upplyftande anthems i gränslandet mellan hardcore och metal om att aldrig ge upp och stå rakryggad inför livets utmaningar, alltför ofta med en testosteronstinn attityd som främst passar solariesvedda gymkillar med tribals. 

På sjätte fullängdaren väljer den drivande sångaren att bli mer reflekterande. I texterna finns det nog med inspiration att hitta, vare sig det handlar om att rasera samhällets väggar eller bara få en push i det sista setet latsdrag. The Divinity Of Purpose känns i överlag fräsch från att komma från ett band som tagit ur sin backkatalog och blandat in de mer lyckade tagningarna från föregångaren. Visst, ett och annat breakdown känns igen och de två avslutande spåren visar Hatebreed från sin sämsta sida men åtminstone för en kort stund är de intressanta igen.

Efter det oinspirerade coveralbumet To The Lions och den katastrofalt dåliga och självbetitlade experimentplattan (båda från 2009) har Hatebreed hittat tillbaka till formen kring Perseverance och The Rise Of Brutality. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA