x
Ceremonial Oath: The Book Of Truth

Ceremonial Oath
The Book Of Truth

Ceremonial Oath: The Book Of Truth

GAFFA

Album / Century Media
Utgivning D. 2013.01.28
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

I skarven mellan 80- och 90-talet harvade Entombed, Nihilist och Dismember (för att nämna ett axplock av band) sin dödsmetal och satte Stockholm på kartan. Västerut växte en liknande scen sig starkare; denna var däremot mer melodisk. Den göteborgska melodiska dödsmetalscenen har sina starkaste profiler i bland andra In Flames och Dark Tranquillity. Men fröet såddes betydligt tidigare av Ceremonial Oath. Utan denna yngling − som aldrig kom längre än till två fullängdare − hade aldrig några av Sveriges största akter inom metal existerat.

Lagom till bandets första livespelning på över 20 år väljer även Century Media att släppa göteborgarnas debut i en restaurerad samlarutgåva. The Book Of Truth sålde slut snabbt och blev en kultplatta och trots stor efterfrågan har skivan aldrig återutgivits. Mycket av det som sedan kom att hittas i de betydligt mer lyckade bandet går att skönja på debuten. Det är ungdomligt naivt och charmigt.

Med denna dubbelplatta har nu varje hårdrockare chansen att ta del av ett musikaliskt arv, kanske mer för det nostalgiska värdet än för det musikaliska. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA