x
Snuff: 5-4-3-2-1-Perhaps?

Snuff
5-4-3-2-1-Perhaps?

Snuff: 5-4-3-2-1-Perhaps?

GAFFA

Album / Fat
Utgivning D. 2013.01.07
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Kombinationen av Duncan Redmonds innerliga sång och kompetenta trumspel är unik och har löpt som en röd tråd genom Snuffs samtliga utgåvor ända sedan starten i London för drygt 25 år sedan. Som enda kvarvarande originalmedlem ståtar han med en röst som är hes, lätt sluddrig och full med själ − och som alltid är i synk med bandkamraternas riviga gitarrslingor, flinka basgångar, finstämda trombonspel och svängiga hammondorgel.

Få band klarar av att förena energi, melodi och harmoni på samma vis som Snuff gör. När Lee Murphy brer feta orgeltoner över ursnabba Rat Run eller i singeln In The Stocks, då är resultatet himmelskt. Oväntade Mary Poppins − ett slags ballad med elegant gitarrsolo och dämpat blås − är också en uppvisning från detta hårt arbetande punkband.

Det är åtta år sedan den spelglada kvintetten senast släppte ett album och det tar några varv i CD-spelaren innan 5-4-3-2-1-Perhaps? kommer till sin rätt; det händer mycket i låtarna eftersom varje medlem kommer med värdefull input till varje spår. Men väl då övertygar Snuff ännu en gång.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA