x
Imagine Dragons: Night Visions

Imagine Dragons
Night Visions

Imagine Dragons: Night Visions

GAFFA

Album / Interscope
Utgivning D. 2013.02.06
Recenserad av
Mathias Jensen

Det finns alltid en osynlig glipa mellan fullkomlig originalitet och konstnärlig apati, i vilken kulturyttring det än rör sig om. 

De allra flesta rör sig i den här glipan och gör ingen hemlighet av det; musikvärlden har vuxit sig för enorm för att inspiration ska stanna vid inspiration. Håkan Hellströms hela konstnärliga genialitet ligger i hur han lappar ihop sina idolers bästa stycken och gör dem till sina, och därefter till våra. Fleet Foxes har gjort en grej av att limma ihop Judee Still med Neil Young och Buffalo Springfield och genom det har skogsfolkrocken fått ett nytt blodomlopp.

Att stjäla och låna har blivit en helt rimlig konsekvens av att popmusiken hunnit bli 60 år gammal. Men allt handlar om arbetet. Allt handlar alltid om hårt arbete. Pophistorien måste ständigt skrivas om. Men inte om och om och om igen på samma sätt. Det här har vi hört förr, från precis alla håll och kanter, i flera år nu. Det är så många spår på den här skivan som inte ens orkar, de bara positionerar sig i en korsbefruktning mellan Takida och all soulpop som överhuvudtaget existerar, och det slår tillbaka och bildar en svårt opersonlig ljudbild.

Inte ens Amsterdam, som åtminstone ryter till och känns som ett vrål i jämförelse med allt annat, står sig som ett spår som brinner med lågan hela vägen ut. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA