x
Serafina Steer: The Moths Are Real

Serafina Steer
The Moths Are Real

Serafina Steer: The Moths Are Real

GAFFA

Album / Stolen
Utgivning D. 2013.01.14
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Harpan är ett sällsynt instrument i singer-songwriterkretsar. När man hör vad det otympliga stränginstrumentet kan åstadkomma i händerna på Serafina Steer inser man att det är synd. Yttringen är stundtals hänförande.

Det är oklart om det är forne Pulp-sångaren Jarvis Cockers eventuella kunskaper i harpa som landat honom producentrollen här. Eller om han kallats in för att ge Serafina Steer den kredd som hon själv inte lyckats jobba upp med två tidigare fullängdsalbum. Folk från Polar Bear och The Flying Lizards ingår också i ensemblen och hippa Londonbutiken Rough Trade har valt att lyfta fram The Moths Are Real som januari månads album.

Materialet svajar alldeles för mycket för att skivan ska fungera som en enhet. Medan Alien Invasion och den nyinspelade Night Before Mutiny skapar magi, faller stirriga Machine Room och den flöjtinfekterade Island Odyssey bara platt. Skivans stora utropstecken är dansgolvslåten Disco Compilation som verkligen sticker ut från det i övrigt så lågmälda stoffet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA