x
Petra Haden: Petra Goes To The Movies

Petra Haden
Petra Goes To The Movies

Petra Haden: Petra Goes To The Movies

GAFFA

Album / Anti-
Utgivning D. 2013.01.22
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Petra Haden: violinist, röstekvilibrist och dotter till jazzlegenden Charlie Haden, och har spelat med bland annat The Decemberists, Beck och Foo Fighters, såväl som gjort egna album. Hon har tidigare bland annat gjort ett album med a'capellaversioner av The Whos The Who Sell Out. Här gör hon lite av samma sak med filmmusik, även om det ibland också förekommer andra instrument än bara hennes röst.

Även om man känner igen låtarna så kommer man osökt att tänka på artister som Laurie Anderson och ibland också nästan Meredith Monk. Det finns en känsla av jazz över många låtar, även om det mestadels beror på oväntade arrangemang och att det är hennes röst som står för instrumenteringen. Det ligger en lätt sakral stämning över allt, framför allt beroende på känslan av körer, den organiska känslan av värme.

Albumet är lätt att tycka om, även om det inte alltid är så där bra man hoppats det skulle vara. Det hade till exempel varit kul att höra vilka utflykter som egentligen går att göra med Calling You ur Bagdad Café.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA