x
I Are Droid: The Winter Ward

I Are Droid
The Winter Ward

I Are Droid: The Winter Ward

GAFFA

Album / Razzia
Utgivning D. 2013.01.23
Recenserad av
Jonas Appelqvist

Det vilar en ödesmättad approach hos I Are Droid och rockmusiken de hänger sig åt, ett slags tillbakalutad inställning mitt i larmet. Man förlitar sig på sin musik utan att skrika högst. En lovvärd ljudbild och en ypperlig anledning att låna ett öra till bandets nya giv, The Winter Ward. Det finns en mognad i denna skivas material som känns, det blir oerhört tydligt i vissa spår som är på gränsen till det monumentala.

Att Peder Bergstrand, sångare, gitarrist och huvudsaklig låtskrivare, har en bakgrund i stoner-gänget Lowrider skiner genom på sina ställen, främst i första singeln Given Is Given (Part I), som för tankarna till Queens Of The Stone Age, och Regular John.

Redan på förra albumet bevisade trion att man är att räkna med. Då som nu finns en referenspunkt i en musik som vill frammana känsloyttringar och likheter med Interpol finns kvar. Det här är bättre än jänkarna. Men det finns reservationer. Det blir lätt lite enahanda över ett helt album och det är synd. Mer variation efterlyses.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA