x
Ducktails: The Flower Lane

Ducktails
The Flower Lane

Ducktails: The Flower Lane

GAFFA

Album / Domino/Playground
Utgivning D. 2013.01.31
Recenserad av
Daniel Andersson

Matt Mondanile aka Ducktails har gjort en klassisk musikresa – från destination lo-fi till destination hi-fi. En resa som påminner om Ariel Pinks, vilket innebär att datorn ersatts med studio. Och på flera punkter går det även att dra paralleller till Ariel Pinks uppdaterade softrock; underbara Under Cover, som stoltserar med 80-talssynthar och ett saxofonsolo hämtat från Roxy Music, ger inget annat än bra vibrationer. Ny mark för Mondanile.

Öppningsspåret Ivy Covered House återkopplar dock till Mondaniles medlemskap i Real Estate, vars musikaliska tradition i mångt och mycket präglas av bandets kärlek till Byrds och 80-talets indiepop. Speciellt Nya Zeeländska indieband som The Chills och The Bats.

Singelspåret Letter Of Intent överraskade många med sin synthpopkänsla, och sticker även ut på Mondaniles fjärde soloskiva, som i mångt och mycket baseras på hans fjäderlätta gitarrteknik. Den charmiga skevhet som gått förlorad med ett fullskaligt band, saknas inte alls. Mer en naturlig utveckling. Lika självklar är covern på Peter Gutteridges Planet Phrom – grundare av The Chills.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA