x
Nebelkrähe: Lebensweisen

Nebelkrähe
Lebensweisen

Nebelkrähe: Lebensweisen

GAFFA

Album / Mighty
Utgivning D. 2013.02.18
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Münchenbaserade Nebelkrähe albumdebuterade 2009. Sedan dess har de arbetat med att vidga sitt koncept. Den black metal som presenteras på Lebensweisen är i huvudsak traditionell till både innehåll och utförande men också innovativ och utmanande för puristerna. Låtskrivandet erbjuder klassiska black metal-element men också influenser från flera andra genrer, exempelvis vals, folk, funk, slagverk och avant-garde, och lyckligtvis harmoniserar alla dessa infall.

Det som framför allt imponerar med produktionen är den fina balansen mellan varje instrument. Elgitarrerna river skönt, basgångarna är framträdande, trummorna är tydligt markerade och sången ligger på precis rätt plats. Dessutom är tyska ett utomordentligt språk för genren med sin naturligt råa klang.

Albumet innehåller åtta låtar med en snittlängd på sju och en halv minut. Beroende på humör och koncentration är det en fördelaktig presentation för att komma i stämning. Är tålamodet kort och uppfattningsförmågan låg blir Lebensweisen desto mer krävande så välj rätt tillfälle för att bekanta dig med Nebelkrähe.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA