x
The Baboon Show: People's Republic Of The Baboon Show Formerly Known As Sweden

The Baboon Show
People's Republic Of The Baboon Show Formerly Known As Sweden

The Baboon Show: People's Republic Of The Baboon Show Formerly Known As Sweden

GAFFA

Album / National
Utgivning D. 2013.01.30
Recenserad av
Tatiana Castillo Madrid

"Vill släppa nya skivan NU så man kan få spela en smula nytt material" skriver en av bandmedlemmarna på Instagram, vilket är helt rätt inställning. Främsta anledningen till att spela in en skiva borde alltid vara för att få en ursäkt till att spela live. Med The Baboon Show vet man med sig att de maxar. Festnerven vaknar liksom till liv av självaste bandnamnet vare sig man sitter och lägger morgonbajen i en främlings toalett eller om man befinner sig på en stökig förfest.

People's Republic ... innehåller visserligen lite mer skiftningar i tempot låtarna emellan jämfört med föregående skiva. Absolut inte att de tonat ner, hur kan man göra det när man sjunger om att macheta någon? Mer att det finns en strävan efter dynamik, något som funkar helt okej. The Baboon Show är dock som bäst när de inte håller emot, när uppkäftigheten levs ut till fullo i både text och melodi.  

Albumet som helhet duger bra som kupévärmare på väg till bandets nästa liveshow, där låtarna kommer att komma mer till sin rätt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA