x
Bart Walker: Waiting On Daylight

Bart Walker
Waiting On Daylight

Bart Walker: Waiting On Daylight

GAFFA

Album / Ruf
Utgivning D. 2013.03.12
Recenserad av
Robert Dramountanis

När man hör Bart Walker sjunga är det svårt att tro att han är såpass ung – och så blek.

Waiting On Daylight har visserligen en modern prägel och man hör direkt att den är inspelad med allt vad modern studioteknik har att erbjuda, men Walker har den rätta gamla stilen för att få det att funka. Hans röst är tillräckligt hes och själfylld för att övertyga med hans texter, och sättet han plockar på strängarna på klassiskt bluesmanér får nog även den mest inbitne att ge sitt godkännande, trots den kanske lite för moderna produktionen.

Troligtvis drar han sin inspiration ifrån B.B King, eftersom Walker låter som en yngre och djärvare version av honom, både i rösten och gitarrspelet, med gungande inslag av klassisk bluesrock á la ZZ Top.

Att hitta favoritlåtar på skivan är svårt, eftersom alla är bra. Det börjar tungt, går över till svängigt och avslutar i melankoli. En perfekt stämningskurva när man lyssnar igenom skivan från början till slut.

Även om han är ung, vit och ser ganska välmående ut så kan Bart Walker ändå inleda en sång med "I woke up this morning ...", beklaga sig över hur hans kvinna stuckit och hans pengar supits bort, och fortfarande få det att låta sant. Det är bra blues.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA