x
Night Works: Urban Heat Island

Night Works
Urban Heat Island

Night Works: Urban Heat Island

GAFFA

Album / Loose Lips Records
Utgivning D. 2013.03.04
Recenserad av
Hans Larson

Med någon sorts grund i 80-talets pop släpper Gabriel Stebbing (alias Night Works) iväg sitt debutalbum med en salig blandning av influenser. Från mjuka synthar, via discobeats till funkiga basgångar och lena soularrangemang. En konstruktion som trots sina olika inriktningar andas ett slags helhet.

Den på en pianoslinga vilande singeln I Tried So Hard bryter av det i övrigt trallvänliga albumet med sin flyktighet och sitt finstämda tilltal. En småbriljant låt som med en upprepande melodi skapar en svävande lager-på-lager-effekt. I övrigt låter Urban Heat Island som någon sorts symbios mellan lekfull pop och retrofulla elektro-ljud. Hela tiden med ett vänligt och inbjudande tilltal, fast ändå inte helt utan allvar.

Men trots att Night Works kategoriseras som en popartist saknas det direkta och raka tilltalet. För även om produktionen är snygg, tappar Stebbing bort sig i all sin idérikedom, vilket gör att hans debut i längden blir lite tröttsam. Arrangemangen skapar melodierna, snarare än tvärtom. Därmed inte sagt att det är ett misslyckande.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA