x
Stefan Sundström: Under Radarn

Stefan Sundström
Under Radarn

Stefan Sundström: Under Radarn

GAFFA

Album / Rötjut
Utgivning D. 2013.02.13
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

En av våra mest kärleksströmmande visskalder har emigrerat till Norge. Han har blivit norsk och fiskar torsk. Skogstrollet har givit sig ut på det stora vida havet, även i symbolisk bemärkelse, då han gjort sig fri från skivjättarna och startat det egna skivbolaget Rötjut. Är han landsförrädare eller ser han Sverige i ett nytt nordiskt ljus?

Stefan Sundström har alltid haft en känsla för naturromantik och livets enkelhet, den som alltid är så svår att uppnå. Skivan har ett stort mått Jan Johansson-inspirerad folktonsjazz över sig, är fylld med vemod och inspelad i en liten kyrka. Barnatron hänger med som underliggande tema. Den behöver inte nödvändigtvis ha en religiös karaktär utan kan tolkas som en sorts oförstördhet, en naiv äkthet som uppskattar bäckens porlande eller måsarnas skrik framför teknikens och prestationens hets.

Allt handlar om att vara en god människa, som en del i ekologin, men också om hur svårt det är. Just för att man är människa med allt vad mänsklighet innebär. Lyssna på herr Sundström och det blir lite friskare att andas, åtminstone för en stund.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA