x
The Mary Onettes: Hit The Waves

The Mary Onettes
Hit The Waves

The Mary Onettes: Hit The Waves

GAFFA

Album / Labrador
Utgivning D. 2013.03.12
Recenserad av
Daniel Andersson

The Mary Onettes slår på den stora melodrama-trumman − svenskt vemod i indiepopförpackning. Utgångspunkten är som tidigare 80-talets gitarrband, där The Cure satts på hedersplats. Sångaren och låtskrivaren Philip Ekström kan fortfarande fungera som Robert Smiths röstdubbelgångare. Ändå har något förändrats sedan bandets förra fullängdare Islands från 2009. En evighet i popsammanhang, men The Mary Onettes är vana att jobba långsamt.

Textmässigt behandlar Hit The Waves känslosamma och tårdrypande ämnen – på denna punkt har tiden stått still. Den stora skillnaden är att den ängsliga och gitarrbaserade ljudbilden ersatts med en mer rakryggad och självsäker produktion. De hjärtskärande texterna har fått en lyxigare inramning. Ett tydligt exempel utgör melodistarka singeln Evil Coast.

The Mary Onettes tredje album är det mest genomarbetade och mest varierade hittills; förmodar att eventuella tacktal kommer att riktas till producenten Dan Lissvik. Ett samarbete som inleddes med utmärkta EP:n Love Forever och som lyckligtvis mynnat ut i bandets bästa fullängdare.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA