x
Top Cats: Smashing To The Ground

Top Cats
Smashing To The Ground

Top Cats: Smashing To The Ground

GAFFA

Album / Warner
Utgivning D. 2013.02.27
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

När Top Cats körde in i Melodifestivalen med sin Baby Doll fladdrade det till ordentligt i fjäderboorna. Få musikstilar är både tuffa och glatt dansvänliga samtidigt. Men rockabillyn gör sig lika bra i baksätet på vrålåket som på ett blankt dansgolv. Däremot är den svår att variera.

Bandet från värmlandsskogarna lyckas dock med en mycket snygg och modern form av forna tiders raggarmusik. De är folkliga utan att bli för kommersiella. Såväl lillgrabben som morsan eller farfar kan hänga med på ett gig och bara en sådan sak blir både kors i taket och plus i kanten. Musiken har gått direkt från vinylerna, in i toppkatternas öron och rakt ut i fingrarna, vilka sen stadigt greppar instrumenten och transformerar gammalt till nytt. Deras unga blod bubblar av livskraft och det känns att de brinner för just rockabilly och gammal rock'n roll utan att för den skull missa att hänga med i nutiden.

För rockabillypuritanen hamnar det visserligen långt bort, men ibland är det skönt att släppa lite på sina principer. I tider av arbetslöshet, kriser och annat dystert är det störtskönt att bara följa med Top Cats på en tur.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA