x
Diverse Artister: Son Of Rogue's Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs & Chanteys

Diverse Artister
Son Of Rogue's Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs & Chanteys

Diverse Artister: Son Of Rogue's Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs & Chanteys

GAFFA

Album / Anti
Utgivning D. 2013.02.20
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Den första Rogues Gallery kom 2006 och var en ojämn affär där höjdare som Lou Reed, Nick Cave och David Thomas sjöng gamla klassiska sjörövarvisor. Nu är det dags för uppföljaren, och igen är det samma koncept, alternativa och ibland rent udda artister tolkar ballader från sjön, shantys och piratsånger.

Det är nästan omöjligt att få en överblick på en dubbel-CD med nästan 40 låtar och ännu fler artister, det blir såklart riktigt ojämnt med toppar och dalar omvartannat. Broken Social Scene gör en grym låt, Tom Waits och Keith Richards slår nya rekord i fylleballad med en låt som går alldeles för sakta, är en total kliché på allt man tror att den ska låta som och som givetvis är helt underbar. Michael Gira gör en förvånansvärt positiv upptempolåt med slappt blås och marschtrummor, medan Iggy Pop tar den snuskiga piratvisan till nya höjder med allt annat än rumsrena Asshole Rules The Navy. Kembra Phaler, tillsammans med Antony Hegarty och Foetus, gör i sin tur den mest experimentella sjörövarvisan av alla.

Sammanlagt är det mycket bra artister, en hel del tråkigt, lite dåligt men tillräckligt bra för att det skulle blivit en stabil enkel-CD.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA