x
Soilwork: The Living Infinite

Soilwork
The Living Infinite

Soilwork: The Living Infinite

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Utgivning D. 2013.02.27
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Under sin snart 20-åriga karriär har Soilwork − likt en arbetarklassens vägarbetare − plöjt undan alla hinder och asfalterat en egen autobahn av melodisk och hårdkokt metal. Trots en hel del banddramatik de senaste åren (bland annat avhopp/comeback/avhopp i gitarristen och grundaren Peter Wichers) har nu den internationaliserade sextetten blivit en riktigt teknisk enhet. Detta till stor del då monsterbatteristen Dirk Verbeurens intåg i bandet för åtta år sedan satte en ny prägel på rytmsektionen samt fransmannen Sylvain Coudrets sätt att snyggt väva in sina säregna och episka gitarrsolon i musiken. Lägg till Strids förmåga att alternera röstläget från de mest abyssala vrålen till de renaste tonlägena och The Living Infinite borde vara en given succé, eller?

Jovars, från de inledande stråkarna och det Slayer-influerade falsettskriket i Spectrum Of Eternity via indierock-guror, Alice In Chains-grungeiga anspråk och arenarockiga refränger är det inget fel på ambitionen. Detta dubbelalbum sträcker sig över 20 spår, indelat på två plattor där varje musiker excellerar på sina instrument och där frontmannen sjunger mer och vackrare än vanligt. 

Att hålla nivån jämnhög i 84 minuter är däremot svårt, så även för Soilwork. Det nionde opuset är det mest grandiosa bandet framställt men bland nya framtida klassiker finnes så även en handfull utfyllnad.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA