x
Linnea Henriksson: Herr Nilsen, by:Larm, Oslo

Linnea Henriksson, Herr Nilsen, by:Larm, Oslo

Linnea Henriksson: Herr Nilsen, by:Larm, Oslo

Recenserad av Daniel Horn | GAFFA

De som inte har mått minsta lilla bra av rom-com-historien Love Actually har inget hjärta. De som påstår att lyckliga slut bara är av ondo ljuger. Alla sådana deklarationer är konstruktioner, fasader och rivs så småningom ner, när man blir vuxen och börjar slappna av. När man inser livets förgänglighet.

Linnea Henriksson medger att hon älskar lyckliga slut. Hon försöker inte lura oss eller spela svår. När hon släpper allt under slutet av Lyckligare Nu är det äkta känslor vi ser, även om den sjövilda dansen antagligen är en vanligt förekommande del under hennes tidigare konserter. Varje gång hon framför denna enorma hit intalar hon sig förmodligen hur något helvetiskt kan förvandlas till fullt gångbart och senare mynna ut i maximal frihet, glädje och lugn. En påminnelse värd att återkomma till vare sig man är ja- eller nej-sägare till det något mer lättillgängliga.

Den påtagliga livsglädjen men också charmen i jazzkatten och senare popprinsessan Linnea Henriksson gör det svårt att inte ge sig hän. Man tar att vissa passager osar klappa-händer-after ski-hysteri, för det hör liksom till. Med det tårdränkta segertalet från P3 Guld färskt i minnet står lilla blueshaket Herr Nilsen med en artist som verkligen går hem genom att vara sig själv. Personen som försiktigt smyger sig igenom publikhavet, för att som sista person ta sig upp på scenen, är också en av svensk pops stora framtid. Det kanske stannar i just Sverige, men vad gör väl det. Gyllene Tiders fans kan skatta sig lyckliga som får ta del av detta i sommar innan uttjatat gå och fiska-material tar vid.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA