x
Crashdïet: Sticky Fingers, Göteborg

Crashdïet, Sticky Fingers, Göteborg

Crashdïet: Sticky Fingers, Göteborg

Recenserad av Erik Hellström | GAFFA

Strax innan konsertstart berättar Simon Cruz mamma om hur otroligt stolt hon är över sin son som har tagit sig hela vägen till drömmen. Hon pratar om hur en ung Simon drömde om att en dag kunna bli rockstjärna och hur hårt han har slitit för att ta sig dit han är. 

Idag är Simon utan tvekan en rockstjärna tillsammans med de övriga medlemmarna av Crashdïet. Men en rockstjärna som inte riktigt kunde ge 100 procent på gårdagens turnépremiär på Sticky Fingers. 

Sticky Fingers är en lokal som tros passa ett sleazeband, atmosfären doftar av öl, sprit och rock som kan få vilken rockälskare som helst att känna sig som hemma. Men för Crashdïet är lokalen allt annat än ideal. Den låter inte musiken löpa fritt och skoningslöst utan försöker förgäves studsa omkring utan måltavla. Tillsammans med stora teknikproblem då bland annat Martin Sweet är tvungen att byta gura och Simon Cruz att behöva stämma sin utstrålar bandet inte sin fulla kapacitet. 

Showen som Crashdïet visar upp är nästintill klanderfri. De bjuder in publiken till allsång och håller utåt humöret uppe trots strul. Under Garden Of Babylon gästas scenen av en magdansös som lockar publikens intresse, dock ser bandet allt annat än underhållna ut av dansösen utan fortsätter istället att mangla på. 

Förväntningarna var höga inför konserten efter det senaste succéalbumet och om förutsättningarna vore annorlunda hade Sticky Fingers-spelningen kunnat bli något extra. Det är ett inövat och sammanbitet Crashdïet som mer än något vill stå på scen och leverera. Men som kickoff på deras Hell Tour, som egentligen borde vara döpt till THE Sleaze-tour, kunde de inte ha få en sämre start. 

Bandet kan dock se ljust på det faktum att de har fler chansen att visa upp sina ess, vilket förhoppningsvis är på en större scen då deras musik skulle göra sig aningen vassare. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA