x
Stornoway: Tales From Terra Firma

Stornoway
Tales From Terra Firma

Stornoway: Tales From Terra Firma

GAFFA

Album / 4AD
Utgivning D. 2013.03.11
Recenserad av
Hans Larson

När Oxfordgruppen Stornoway under 2010 släppte sitt debutalbum lyckades de charma merparten av världens kritiker med hjälp av sin varma och inbjudande ljudbild.  Nu är bandets uppföljare här, vilken på samma sätt smeker lyssnarens öron med lena rörelser och spröd sång, även om det mest brittiska och pittoreska hos kvartetten har försvunnit sedan debuten.

Indiefolktonen och kammarpopen är dock ännu tydligt närvarande när Stornoway fortfarande reser vidare i kölvattnet av Belle & Sebastian med sina småskaliga, snyggt arrangerade melodier, vilka i princip skulle kunna ha varit skrivna av de brittiska kollegorna i The Leisure Society.

Det inledande spåret You Take Me As I Am utgör en träffande ingång på albumet, men det är ändå de mest naiva och gulligt charmanta låtarna som utmejslar storheten hos Stornoway. The Great Procrastinator utgör med sin varma och lågmälda ton en av höjdpunkterna på ett album som lyckas hålla Stornoways fana fortsatt högt, men som med mediokra låtar som den segdragna The Ones We Hurt The Most ändå inte skapar den fullträff som bandet på något sätt har inom sig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA