x
Inc.: No World

Inc.
No World

Inc.: No World

GAFFA

Album / 4AD
Utgivning D. 2013.02.20
Recenserad av
Daniel Andersson

De senaste årens R&B-trender har avhandlas i spaltmeter; det har diskuterats alternativa indie-influenser och nya stjärnors mer personliga uttryck – främsta exemplen utgörs av Frank Ocean och Miguel. Artister som vågar gå utanför mallen, men som ändå har en vilja att synas och höras i media.

inc. tidigare Teen Inc tillhör skaran alternativa R&B-artister. L.A.-duon − bestående av bröderna Andrew och Daniel Aged − kan beskrivas som plastic soul. Musikstilen har dock ingen koppling till David Bowies 70-talsvariant, utan har mer rötter i ett polerat 80-talssound. Storheten ligger i duons spartanska uttryck, där onödiga excesser utelämnats. Min enda invändning är att denna ljudbild tenderar att ställa höga krav − vissa spår blir aningen anonyma i jämförelse med favoriter som 5 Days eller Trust (Hell Below).

I stort är detta en genomarbetad skiva med starka melodier, som på enklast möjliga sätt attraherar lyssnarens musikaliska sinne. Sångstilen är återhållsam, nästintill viskande, vilket kompletterar instrumenteringen på bästa sätt. Slutresultatet är ett album vars sinnesstämning kan liknas vid adjektivet mjukt.

 

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA