x
Makthaverskan: Makthaverskan II

Makthaverskan
Makthaverskan II

Makthaverskan: Makthaverskan II

GAFFA

Album / Luxury
Utgivning D. 2013.03.06
Recenserad av
Jack Hildén

Makthaverskan designar fortfarande ascoola tygpåsar och med anledning av Makthaverskan II så lär de vara hippa ett tag till. Som titeln indikerar tar det vid där debuten från 2009 slutade. Skillnaden är att under de fyra åren så har deras typ av undergångspop blivit ett alltmer använt grepp, nästintill kommersiellt gångbart. Pascal får ses som pionjärer och många har följt efter. Att höra Maja Mathe Milner yla ger inte samma chock längre, framkallar inte riktigt samma fysiska upplevelse.

Med det sagt så presenteras nio extremt effektiva låtar. Energin är okuvlig, kraftfull. Soundet gör mig övertygad att Makthaverskan är ett band som började spela trots att de saknade både tekniska och rent logistiska förutsättningar. Rastlösheten framstår istället som drivkraft, en tristess som föder produktivitet. Om man nu måste välja så är deras metod att föredra, särskilt när det resulterar i en så vacker form av desperation.

Frågan som blir hängande är ändå om en eventuell tredje skiva kan åstadkomma något annat. För det här vet vi att de kan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA