x
Iceage: You're Nothing

Iceage
You're Nothing

Iceage: You're Nothing

GAFFA

Album / Matador
Utgivning D. 2013.02.20
Recenserad av
Daniel Andersson

Under 2011 släppte Iceage fullängdsdebuten New Brigade − en explosionsartad skiva som varierade hardcore med postpunk. Till skillnad från många andra liknande band fick de möjligheten att lämna replokalen för att erövra världen; det krävdes med andra ord fyra danska tonårsslynglar för att återigen rikta blickarna mot högoktanig punk. Och det med all rätt.   

Iceages nya album är inte ett uppenbart försök att rida på debutens framgång. Likheter finns, men bandet har jobbat mer i studion för att variera sitt uttryck. Den främsta skillnaden är att de vågar vara nedtonade; det bästa exemplet utgörs av Morals, som är mer lågmäld än aggressivt anarkiststökig, inkluderar till och med ett piano. Å andra sidan sjunger Elias Rønnenfelt med samma dova intensitet som tidigare och albumspåret In Haze bygger på samma driv som New Brigade eller You're Blessed.

Betyget har åkt bergochdalbana, men låtar som Burning Hand, In Haze och Ecstasy förtjänar ett gott omdöme. Har dessutom svårt att motstå danskspråkiga Rodfæstet. Långtifrån skivans bästa spår, men danska är som gjort för att skrika ut sin inneboende frustration. Ger en extra känsla av realism. 

 Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA