x
Foals: Holy Fire

Foals
Holy Fire

Foals: Holy Fire

GAFFA

Album / Warner
Utgivning D. 2013.02.18
Recenserad av
Jonas Appelqvist

Brittiska Foals har länge gått i bräschen gällande innovativ och framåtblickande indie, med ena foten i ett skitigt ljudlandskap och andra foten på dansgolvet. Så också på Holy Fire. Här är det dock på lite för mycket sparlåga.

Bandet, som åtnjöt de största framgångarna i höjd med 2007 års Antidotes, har år 2013 hamnat i limbo. Det finns en behjärtansvärd approach som försöker vara de många lager av åhörare man spelar för nuförtiden till lags. Och det landar inte rätt.

Holy Fire är en skiva som präglas av midtempo-låtar som vill förlita sig på koskällor, precisa beats och snygga sångstämmor. Det må till viss del fungera för dansgolven men som helhet är det en besvikelse.

Det finns ett gäng låtar som räddar skivan från magplask, bland dessa märks främst Everytime och Late Night, låtar som minner om Hot Chip, fina hybrider som flörtar med dansgolvet men också är organiska. Mer av den varan och Holy Fire hade nått högre betyg. Mycket på grund av att man vet att bandet hanterar detta med bravur. De har ju gjort det förut.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA