x
Tyred Eyes: Ghost

Tyred Eyes
Ghost

Tyred Eyes: Ghost

GAFFA

7'' / Gaphals
Utgivning D. 2013.03.06
Recenserad av
Tomas Lundström

Med en föraning om den stundande våren dansar Tyred Eyes nya EP Ghost in genom lägenhetsfönstren tillsammans med solskenet som strilar genom persiennerna.

Göteborgs Tyred Eyes kommer på sitt tredje släpp med glädje, en aning skeva melodier och härligt hesa sångröster från både Johanna Hellqvist och vem det nu är av Erik Toresson, Martin Toresson och Joel Bjurbo som delar på den välarrangerade stämsången.

Det är okomplicerad, sprudlande och skönt skränig, men ändå melodiös, punkrock som tar över stafettpinnen när både Vånna Inget och Terrible Feelings för tillfället befinner sig i studion.

Fyra spår bjuds det på och jag faller pladask för den basdrivna pärlan Time Killers med sina härliga trumfills. Påföljande Old Future är EP:ns skränigaste och förtjänar lite extra uppmärksamhet bara därför, medan öppnande Pistols At Dawn och avslutande Dead End är mer återhållsamma skapelser.

Allt som allt en finfin punkrock-EP som borde spelas på varenda fest värd namnet. Och jag skulle bli förvånad om Tyred Eyes inte spelar på var och varannan festival i sommar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA